Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 180g1309kcal2.1g0.7g146.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 176g604kcal17.9g123.1g2.1g6.2g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)63g202kcal9.5g29.7g4.8g11.4g
Sokeri 307g1245kcal0g306.4g0g0g
Leivinjauhe 18g32kcal0.9g6.8g0g0.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5.4g17kcal0.6g3.2g0.4g1.5g
Kananmuna kuoreton 199g283kcal24.8g0.6g20.3g0g
Raparperi 902g304kcal6.2g49.6g0.9g12.6g
Kaneli, jauhettu, annos 2g3.6g10kcal0.1g2.9g0.1g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3708g8009kcal124.2g1046g350.6g67.6g
Valittu annoskoko1854g4005kcal62.1g523g175.3g33.8g
Annoskoko puolitettuna927g2002kcal31.1g261.5g87.7g16.9g
Arvot/100g100g216kcal3.3g28.2g9.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=293595