Raparperipiirakka pk

Piirakka:
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Lisää sulatettu margariini/voi ja maito.

4 munaa
3dl sokeria
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
150g sulatettua margariinia/voita
1,5dl maitoa

Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, ripottele pinnalle raparperit ja sokeria hieman.

Paista 200-225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Valmista piirakan kypsyessä kastike.

Mittaa kattilaan kylmänä:

3dl maitoa
1,5dl sokeria
2rkl perunajauhoja
2tl vaniljasokeria

Laita ainekset kylmään kattilaan ja nosta kattila liedelle, sekoita ja anna pulpahtaa.

Lisää vaniljasokeri valmiiseen kastikkeeseen.

Kaada kastike valmiin piirakan päälle, levitä tasaisesti nuolijalla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 116 grammaa

Pirike

Pirike sanoi...

Helppo ja hyvä resepti!!

keskiviikko 01.07.2009 klo 18:59

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, omega, 1 kpl165g214kcal21.6g0.5g13.7g0g
Taloussokeri, Dan Sukker, 1 dl300g1199kcal0g299.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.292g1023kcal38.9g198.7g7g11.1g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g10g40kcal0g9.9g0g0g
Voi ingman150g1079kcal0g0g119.9g0g
Maito,rasvaton (valio)150g50kcal4.9g7.3g0g0g
Maito,rasvaton (valio)300g99kcal9.9g14.7g0g0g
Taloussokeri, Dan Sukker, 1 dl150g600kcal0g149.9g0g0g
Perunajauho (Pirkka), annos 10g30g101kcal0g24.6g0g0g
Raparperi 300g101kcal2.1g16.5g0.3g4.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3713g9045kcal155.8g1451.4g281.8g30.6g
Valittu annoskoko1856g4523kcal77.9g725.7g140.9g15.3g
Annoskoko puolitettuna928g2261kcal39g362.9g70.5g7.7g
Arvot/100g100g244kcal4.2g39.1g7.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=129034