Raparperipiirakka pk

Piirakka:
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Lisää sulatettu margariini/voi ja maito.

4 munaa
3dl sokeria
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
150g sulatettua margariinia/voita
1,5dl maitoa

Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, ripottele pinnalle raparperit ja sokeria hieman.

Paista 200-225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Valmista piirakan kypsyessä kastike.

Mittaa kattilaan kylmänä:

3dl maitoa
1,5dl sokeria
2rkl perunajauhoja
2tl vaniljasokeria

Laita ainekset kylmään kattilaan ja nosta kattila liedelle, sekoita ja anna pulpahtaa.

Lisää vaniljasokeri valmiiseen kastikkeeseen.

Kaada kastike valmiin piirakan päälle, levitä tasaisesti nuolijalla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 116 grammaa

Pirike

Pirike sanoi...

Helppo ja hyvä resepti!!

keskiviikko 01.07.2009 klo 18:59

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, omega, 1 kpl888g1155kcal116.4g2.7g73.7g0g
Taloussokeri, Dan Sukker, 1 dl1615g6460kcal0g1615.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.1575g5511kcal209.4g1070.8g37.8g59.8g
Leivinjauhe 54g95kcal2.8g20.4g0g0.3g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g54g215kcal0g53.3g0g0g
Voi ingman808g5814kcal0g0g646g0g
Maito,rasvaton (valio)808g267kcal26.6g39.6g0g0g
Maito,rasvaton (valio)1615g533kcal53.3g79.1g0g0g
Taloussokeri, Dan Sukker, 1 dl808g3230kcal0g807.5g0g0g
Perunajauho (Pirkka), annos 10g162g543kcal0.2g132.4g0g0g
Raparperi 1615g544kcal11.1g88.8g1.6g22.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g48734kcal839.6g7819.4g1518.2g165.4g
Valittu annoskoko10000g24367kcal419.8g3909.7g759.1g82.7g
Annoskoko puolitettuna5000g12184kcal209.9g1954.9g379.6g41.4g
Arvot/100g100g244kcal4.2g39.1g7.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=129034