Kaurasämpylät

Ainekset
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1/2 rkl suolaa
1/2 dl juoksevaa hunajaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

Valmistusohjeet
1Luota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää hiutaleet ja jauhot pikkuhiljaa taikinaa koko ajan vaivaten.

Vaivaa taikinaksi.

Lisää lopuksi sula voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min. Leivo taikinasta sämpylöitä.

Nosta ne pellille.

Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 min ennen paistoa.

Paista 225-asteessa n. 10-12 min. Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)50g17kcal1.7g2.5g0g0g
Tuore hiiva5g3.4kcal0.8g0g0g0.6g
Myllyn paras pikakaurahiutaleet (Myllyn paras oy), annos 40g50g176kcal7g28.2g3.8g5g
Juokseva hunaja 250g5g16kcal0.1g3.9g0g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g70g246kcal8.4g50g1.5g2.1g
Voi 5g37kcal0.1g0g4.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana372g990kcal36.2g169.2g18.8g15.4g
Valittu annoskoko186g495kcal18.1g84.6g9.4g7.7g
Annoskoko puolitettuna93g247kcal9.1g42.3g4.7g3.9g
Arvot/100g100g266kcal9.7g45.5g5.1g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316440