Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 6g43kcal0g0g4.8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen60g20kcal2g2.9g0g0g
Hiiva 6g4.5kcal0.8g0.1g0g0.4g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)36g119kcal9.7g0g8.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 78g268kcal7.9g54.6g0.9g2.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana372g907kcal40.8g115.2g28.6g6.2g
Valittu annoskoko186g453kcal20.4g57.6g14.3g3.1g
Annoskoko puolitettuna93g227kcal10.2g28.8g7.2g1.6g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316570