Jauhelihapiirakka

Valmista täyte: Ruskista isolla pannulla öljyssä jauheliha.

Lisää joukkoon loput täytenainekset.

Hauduta miedolla lämmöllä kunnes peruna on kypsää.

Jäähdytä täyte.

Kaaviloi piirakkalevy uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä ja nosta se pellille.

Levitä täyte.

Kaaviloi toinen piirakkalevy kanneksi.

Painele reunat kevyesti sormilla kiinni.

Voitele kanamunalla.

Pinnalle voi ripotella korppujauihoja tai siemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Pellillisestä tulee helposti syötävää isommallekin porukalle.

Tarjoa esim.

salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 124 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, pakaste (Sunnuntai), annos 400g80g303kcal4.3g25.5g20g1.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.2g1.4kcal0g0g0.2g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 60g136kcal11.4g0g10.2g0g
Peruna, vanha, kuorittu 12g9kcal0.2g1.9g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)1.6g0.4kcal0g0.1g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.6g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Maustepippuri, annos 1g0.1g0kcal0g0g0g0g
Persilja 5g1.4kcal0.1g0.1g0g0.4g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)20g33kcal0.6g0.8g3g0g
Kananmuna 50g(kpl)6g7.5kcal0.7g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana372g988kcal34.8g57.4g67.8g3.8g
Valittu annoskoko186g494kcal17.4g28.7g33.9g1.9g
Annoskoko puolitettuna93g247kcal8.7g14.4g17g1g
Arvot/100g100g265kcal9.3g15.4g18.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=267176