Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen24g7.9kcal0.8g1.2g0g0g
Hiiva 2g1.5kcal0.3g0g0g0.1g
Sokeri 17g69kcal0g16.9g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 13g19kcal1.6g0g1.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 41g142kcal4.2g29g0.5g1.4g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g6g43kcal0.1g0.1g4.8g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)24g45kcal0.1g11g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki40g22kcal3.4g2g0.1g0g
Flora ruoka kevyt & paksu16g10kcal0.2g0.7g0.6g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.4g0.5kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana372g722kcal21.4g122.2g14.6g3.2g
Valittu annoskoko186g361kcal10.7g61.1g7.3g1.6g
Annoskoko puolitettuna93g181kcal5.4g30.6g3.7g0.8g
Arvot/100g100g194kcal5.8g32.9g3.9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=345817