Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g105g33kcal1.3g7.6g0.2g3.3g
Sipuli (kuorittu)23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Peruna, keskikokoinen 60g26g16kcal0.4g3.4g0g0.2g
Oliiviöljy 4.7g42kcal0g0g4.7g0g
Ruokakerma 5%, Valio26g17kcal0.4g1.1g1.3g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Valkopippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana372g229kcal5g26.8g12.4g7.8g
Valittu annoskoko186g114kcal2.5g13.4g6.2g3.9g
Annoskoko puolitettuna93g57kcal1.3g6.7g3.1g2g
Arvot/100g100g61kcal1.3g7.2g3.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=331297