Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g31g44kcal3.9g0.1g3.2g0g
Sokeri18g73kcal0g17.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 14g47kcal1.4g9.6g0.2g0.5g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 4.9g16kcal0g4g0g0.1g
Leivinjauhe 0.7g1.2kcal0g0.3g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g49g74kcal0.2g17.7g0.1g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g25g39kcal1.8g3.9g1.7g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 28g72kcal0.4g0.8g7.6g0g
Kiivi kuorittu 7.7g3.6kcal0g0.5g0g0.2g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 8.4g6.2kcal0.1g1.3g0g0.1g
Tomusokeri 1dl=60g0.7g2.8kcal0g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana374g759kcal15.6g113.6g25.6g1.8g
Valittu annoskoko187g379kcal7.8g56.8g12.8g0.9g
Annoskoko puolitettuna94g190kcal3.9g28.4g6.4g0.5g
Arvot/100g100g203kcal4.2g30.4g6.8g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759