Tummasuklaamousse ja viikunakeitto

6 annosta
3 dl Valio kuohukermaa
160 g Fazer Exlusive suklaa
Viikunakeitto
6 viikunaa
50 g sokeria

Liemi
150 g muscovadosokeria
250 g vettä
1/2 tl vihreää kardemummaa
1 kanalitanko

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.

Pilko suklaa veitsellä pieniksi paloiksi.

Sulata suklaa mikrossa muoviastiassa (puoli teholla).

Sulatuksen aikana sekoita puuhaarukalla suklaata parikertaa kevyesti.

Näin varmistat että suklaa lämmittyy tasaisesti.

Älä lämmintä suklaata yli 50 astetta.

Kun suklaa on sulatettu sekoita noin 45 asteiseen suklaamassaan 1/3 osa vaahdotetusta kermasta nopeasti sekoittaen.

Näin saat hyvän ja tasaisen rakenteen.

Lisää lopuksi loput kermavaahdosta reippaasti nostellen joukkoon.

Laita tämän jälkeen suklaamousse jääkaappiin.

Lohko viikunat neljään osaan.

Kuullota sokeri ruskeaksi ja pyörittele viikunat sokerissa.

Liemi: Kiehauta muscovado ja vesi sokeriliemeksi.

Laita kuumaan sokeriliemeen vihreä kardemumma ja kanelitanko.

Älä keitä tämän jälkeen.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 186 grammaa

Krista74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fazer Exclusive thin dark suklaa 70%, 80g levy267g1415kcal21.1g85.4g112.1g0g
Viikuna, punnittu kuorineen 175g379kcal5.9g74.5g1.4g14g
Ruokokidesokeri (Dan sukker), annos 500g834g3336kcal0g825.7g0g0g
Sokeri 83g339kcal0g83.3g0g0g
Kuohukerma500g1702kcal10g15g175.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3720g14339kcal74g2167.8g577.4g28g
Valittu annoskoko1860g7170kcal37g1083.9g288.7g14g
Annoskoko puolitettuna930g3585kcal18.5g542g144.4g7g
Arvot/100g100g386kcal2g58.3g15.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106887