Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)16g4.4kcal0.2g0.8g0g0.3g
Peruna, keskikokoinen 60g150g90kcal2.2g19.5g0.1g1.3g
Oliiviöljy 30g265kcal0g0g30g0g
Tomaattimurska 960g282kcal5.4g50.9g1.9g18.2g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)27g27kcal2g4.6g0.1g0.6g
Sokeri 3.6g15kcal0g3.6g0g0g
Suola, annos 3g1.6g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 72g20kcal2.2g0.8g0.6g1.2g
Vesi600g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3720g1406kcal24g160.4g65.4g43.2g
Valittu annoskoko1860g703kcal12g80.2g32.7g21.6g
Annoskoko puolitettuna930g351kcal6g40.1g16.4g10.8g
Arvot/100g100g38kcal0.6g4.3g1.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299766