Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen239g79kcal7.9g11.7g0g0g
Hiiva 20g15kcal2.6g0.2g0.1g1.4g
Sokeri 169g687kcal0g169.1g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g4g12kcal0.4g2.4g0.3g1.1g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 131g188kcal16.4g0.4g13.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 414g1421kcal42.2g290g5g14.5g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g60g430kcal0.6g0.6g47.8g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)239g454kcal1g109.9g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki398g223kcal33.9g19.9g0.8g0g
Flora ruoka kevyt & paksu159g96kcal1.6g7.2g6.4g0g
Sitruunamehu, laimentamaton24g5kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3720g7219kcal213.4g1223.6g147.8g34g
Valittu annoskoko1860g3610kcal106.7g611.8g73.9g17g
Annoskoko puolitettuna930g1805kcal53.4g305.9g37g8.5g
Arvot/100g100g194kcal5.7g32.9g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=345817