Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 175g1225kcal1.1g0g138g0g
Hunaja 327g1080kcal1.6g264.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 257g366kcal32.1g0.8g26.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 304g1041kcal30.9g212.5g3.6g10.6g
Leivinjauhe 23g41kcal1.2g8.8g0g0.1g
Hasselpähkinä 76g489kcal10.7g2.6g46.3g13.3g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 700g249kcal1.1g49.8g0.6g14g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3724g8983kcal157.4g1077.2g429.6g76g
Valittu annoskoko1862g4492kcal78.7g538.6g214.8g38g
Annoskoko puolitettuna931g2246kcal39.4g269.3g107.4g19g
Arvot/100g100g241kcal4.2g28.9g11.5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623