Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1285g424kcal42.4g63g0g0g
Hiiva 107g80kcal14g1.2g0.4g7.4g
Sokeri 910g3694kcal0g909.2g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g21g67kcal2.4g12.8g1.5g6g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 707g1008kcal88.3g2.1g72.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2227g7641kcal226.9g1558.9g26.7g77.9g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g321g2313kcal3.2g3.2g257g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)1285g2441kcal5.1g591g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki2141g1199kcal182g107.1g4.3g0g
Flora ruoka kevyt & paksu857g514kcal8.6g38.5g34.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton129g27kcal0.4g2.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g38814kcal1146.6g6578.2g793.2g182.8g
Valittu annoskoko10000g19407kcal573.3g3289.1g396.6g91.4g
Annoskoko puolitettuna5000g9704kcal286.7g1644.6g198.3g45.7g
Arvot/100g100g194kcal5.7g32.9g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=345817