Porkkanasosekeitto avokadotahnalla

Tämä resepti on alunperin Glorian ruoka ja viini -lehdestä, modailin hieman sen mukaan mitä aineksia ja mausteita kaapissa oli.

Sulata voi. Kuullota pilkottua kesäkurpitsaa, porkkanaa ja perunaa voisulassa hetken.

Lisää vettä ja keittele rauhallisella lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kattilaan voi laittaa mausteita maun mukaan, itse laitoin suolaa, laakerinlehden, neilikoita ja muskottipähkinää.

Samaan aikaan kuori avokado, soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella, mausteeksi sopii sitruunamehu ja mustapippuri.

Kun kasvikset ovat kypsiä, mausta vielä vaikka garam masalalla ja basilikalla ja lisää joukkoon creme fraiche.

Soseuta sauvasekoittimella.

Annostele keitto lautaselle ja laita avokadotahnasta kokkare keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 623 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 180g357kcal4.7g1.4g34.9g12.1g
Voi 23g163kcal0.3g0.1g18.3g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 75g208kcal1.5g2.3g21g0g
Kesäkurpitsa zucchini 300g54kcal1.7g7.5g1.2g2.1g
Peruna, keskikokoinen 60g90g54kcal1.4g11.7g0.1g0.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g450g126kcal2.7g26.8g0.9g11.3g
Vesi, vesijohtovesi 751g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3738g1925kcal24.6g99.6g152.8g52.6g
Valittu annoskoko1869g963kcal12.3g49.8g76.4g26.3g
Annoskoko puolitettuna935g481kcal6.2g24.9g38.2g13.2g
Arvot/100g100g52kcal0.7g2.7g4.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=98164