Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala19g60kcal2.8g11.1g0.5g1.9g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton2.5g8kcal0.6g0.3g0.5g0g
Voi vähäsuolainen 13g91kcal0.1g0.1g10.2g0g
Sokeri 2g8.1kcal0g2g0g0g
Vesi7.5g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 15g106kcal0.2g0.1g11.9g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g29g102kcal0.5g26g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 18g26kcal2.3g0.1g1.8g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton5g16kcal1.2g0.5g1g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark13g66kcal1g4g5.3g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g25g30kcal0.7g1.1g2.5g0g
Kuohukerma,valio,2dl36g121kcal0.7g1.1g12.4g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark3.3g18kcal0.3g1.1g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana374g1304kcal20.8g95g95g3.8g
Valittu annoskoko187g652kcal10.4g47.5g47.5g1.9g
Annoskoko puolitettuna94g326kcal5.2g23.8g23.8g1g
Arvot/100g100g349kcal5.6g25.4g25.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=397045