Samettinen kesäkurpitsakeitto

Alla olevilla raaka-ainemäärillä tulee noin 7 annosta (350 g/ 125 kcal / annos)

sipulia (200 g)
valkosipulia (10 g)
kesäkurpitsaa (2000 g)
voita (10 g)
vettä (2 dl)
voimakas koskenlaskija juusto (150 g)
puoli ruukkua tuoretta basilikaa

Kuullota kevätsipulit tai purjo ja valkosipuli voissa kattilassa.

Lisää kuutioidut kesäkurpitsat sekä mausteet (ruususuolaa, mustapippuria, juustokuminaa, timjamia).

Lisää kattilaan vettä noin pari senttiä sen pohjalle.

Kesäkurpitsoista tuleva oma neste riittää lähestulkoon keiton nesteeksi.

Keitä hiljaisella lämmöllä noin 15 min. Mikäli nestettä on tässä vaiheessa liikaa, voit poistaa siitä osan eri astiaan, esim.

mukiin.

Älä heitä nestettä pois, sillä voit ohentaa sillä keittoa tarvittaessa.

Voit myös hyödyntää ja käyttää liemen muuhun ruokaan tai kastikkeeseen.

Lisää kattilaan juusto kuutioituna ja keitä kunnes juusto on sulanut.

Lisää viimeisenä reilusti hienonnettua tuoretta basilikaa.

Soseuta keitto sauvasekottimella kunnes se on tasaista ja pehmeää.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 374 grammaa

Longstrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 14g4.3kcal0.2g0.7g0g0.2g
Valkosipuli 0.7g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Voi 0.7g5.2kcal0g0g0.6g0g
Kesäkurpitsa zucchini 143g26kcal0.8g3.6g0.6g1g
Vesi, vesijohtovesi 14g0kcal0g0g0g0g
Juusto koskenlaskija voimakas (Valio), annos 28g11g30kcal2g0g2.4g0g
Basilika, tuore 3.6g1kcal0.1g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana374g134kcal6.4g8.8g7.2g2.6g
Valittu annoskoko187g67kcal3.2g4.4g3.6g1.3g
Annoskoko puolitettuna94g34kcal1.6g2.2g1.8g0.7g
Arvot/100g100g36kcal1.7g2.4g1.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=371015