Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 26g33kcal2.9g0.1g2.4g0g
Sokeri 37g151kcal0g37.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 26g88kcal2.6g17.9g0.3g0.9g
Voi 8.8g64kcal0.1g0g7.1g0g
Maito,kevyt (valio) 100g13g6kcal0.4g0.6g0.2g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 18g23kcal0.5g0.6g2.1g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g18g10kcal1.6g0.9g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 39g14kcal0.1g2.8g0g0.8g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.9g3.2kcal0g0.7g0g0g
Leivinjauhe 1.1g1.9kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana375g787kcal16.6g122.4g24.2g3.4g
Valittu annoskoko187g394kcal8.3g61.2g12.1g1.7g
Annoskoko puolitettuna94g197kcal4.2g30.6g6.1g0.9g
Arvot/100g100g210kcal4.4g32.7g6.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=378748