Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)28g7.6kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Valkosipuli 14g15kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g3.8g34kcal0g0g3.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.6g19kcal0.6g3.9g0.1g0.2g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g14g39kcal2.7g0g3.1g0g
Timjami 0.4g1.2kcal0g0.1g0g0.2g
Persilja 8.5g2.3kcal0.1g0.1g0g0.7g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g113g135kcal2.8g6.8g10.1g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana375g508kcal15.4g29.2g34.6g7.2g
Valittu annoskoko187g254kcal7.7g14.6g17.3g3.6g
Annoskoko puolitettuna94g127kcal3.9g7.3g8.7g1.8g
Arvot/100g100g136kcal4.1g7.8g9.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122