Sitruuna-marenkipiiras (Painonvartijat)

Pohja:
10 ruisdigestivekeksiä
25 g margariinia (rasvaa enintään 40 %)

Täyte:
2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl vettä
1/2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

Marenki:
2 munanvalkuaista
1/2 dl sokeria

1. Murenna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.

Lisää rasva ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtoreunavuoan pohjalle.

2. Sekoita pienessä kattilassa raastettu sitruunankuori, sitruunamehu, vesi, sokeri ja perunajauhot.

Kuumenna seos koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen.

Anna kiisselin pulpahtaa pari kertaa, kunnes se sakenee.

Kaada kiisseli murupohjan päälle vuokaan.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen.

Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.

Levitä marenki sitruunakiisselin päälle.

Pidä piirasta uunissa 175 asteen lämmössä noin 10 minuuttia eli kunnes marenki on saanut vähän väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive-keksi, ruis68g284kcal4.9g42.5g10.8g2.7g
Margariini 40%, keskiarvo 6.2g23kcal0g0.1g2.5g0g
Sitruuna kuorittu 20g8.2kcal0.1g0.4g0.2g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 50g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 21g86kcal0g21.2g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 5g17kcal0g4.1g0g0.1g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g18g6.5kcal1.6g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana375g848kcal13.2g136.6g27g6.8g
Valittu annoskoko187g424kcal6.6g68.3g13.5g3.4g
Annoskoko puolitettuna94g212kcal3.3g34.2g6.8g1.7g
Arvot/100g100g226kcal3.5g36.4g7.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100240