UNKK4 karppi jauhelihakiusaus kesäkurpitsalla

Neljä annosta

öljyä
1 ison iso kesäkurpitsa tai 2 pienempää
suolaa
sipulia
valkosipulia
lihaliemikuutio, pippuria
jauhelihaa 400 g
1 prk ranskankermaa
3-4 tomaattia
juustoraastetta

Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi tikuiksi, vähän kuin perunasuikaleiksi.

Ripottele suolaa päälle ja itketä hetki niin että vähän nestettä valuu pois.

Voitele uunivuoka öljyllä ja kippaa tikut siihen ja lykkää uuniin jauhelihan paistamisen ajaksi 200 asteeseen.

Kuullota ensin sipulia öljyssä, lisää jauheliha ja ruskista.

Mausta mielesi mukaan, itse laitan lihaliemikuution murusina, mustapippuria myllystä, paprikajauhetta, caynnepippuria ja reilusti valkosipulia :)
Sekoita joukkoon ranskankermapurkki.

Ota vuoka uunista ja sekoita kesäkurpitsatikut ja jauhelihamössö ja jatka paistamista.

Noin 10 min päästä lisää päälle viipaloitu tomaatti ja juustoraaste ja paista kunnes juusto on nätin väristä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1500 grammaa

Unkk4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha50g83kcal9.5g0g5g0g
Kesäkurpitsa zucchini 63g11kcal0.3g1.6g0.2g0.4g
Juusto Emmental punaleima (Valio), annos 10g13g49kcal3.6g0g3.8g0g
Tomaatti 25g5.7kcal0.1g0.9g0.1g0.3g
Keittiö creme fraiche (Arla ingman), annos 10g25g200kcal0.7g1g4.5g0g
Sipuli 13g3.8kcal0.2g0.6g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana375g705kcal28.8g8.2g27.2g1.8g
Valittu annoskoko188g353kcal14.4g4.1g13.6g0.9g
Annoskoko puolitettuna94g176kcal7.2g2.1g6.8g0.5g
Arvot/100g100g188kcal7.7g2.2g7.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=225131