Lasagne

1. Täytteen valmistus: Pilko sipuli ja valkosipuli.

Kuullota tilkassa öljyä suurella pannulla.

Lisää jauheliha ja ruskista.

Lisää tomaattimurska ja mausteet (lihaliemikuutio(t), pippuri, basilika...) ja anna muhia hetken.

2. Valmista juustokastike: Laita kattilaan 5dl maitoa ja kuumenna lähes kiehuvaksi.

Lisää 200-300g juustoraastetta ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää noin 2 rkl vehnäjauhoa kastikkeen suurustamiseksi.

HUOM! Juustoraaste kannattaa lisätä vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen.

Lisää pippuria ja halutessasi muskottia mausteeksi.

3. Aloita lasagnen kasaaminen: Kaada vuoan pohjalle ohut kerros juustokastiketta.

Lado kerros lasagnelevyjä.

Kaada päälle täytettä (noin 1/3) ja vielä juustokastiketta.

Päälle taas uusi kerros lasagnelevyjä.

Tätä jatketaan kunnes kastike ja täyte loppuvat (viimeinen kerros = lasagnelevy ja juustokastike).

Ripottele päälle juustoraastetta halutessasi.

Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Nemilia90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)3.1g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Valkosipuli 0.2g0.3kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 31g11kcal1g1.5g0g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa25g75kcal5.7g0g5.7g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 0.6g3.4kcal0g0g0.4g0g
Lasagnette, täysjyväpasta (Knorr), annos 185g13g40kcal1.6g7.7g0.3g1.1g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)50g13kcal0.5g2.7g0g0.7g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)0.7g1.9kcal0.1g0.1g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.2g4.3kcal0.1g0.9g0g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 62g142kcal11.9g0g10.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana375g583kcal41.8g26.2g34.2g3.8g
Valittu annoskoko187g291kcal20.9g13.1g17.1g1.9g
Annoskoko puolitettuna94g146kcal10.5g6.6g8.6g1g
Arvot/100g100g155kcal11.2g7g9.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326191