Siivouspäivän keitto

8:lle

2 l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
1 tl inkiväärijauhetta
n. 20 maustepippuria
6 porkkanaa
2 purjoa/sipulia
2 palaa juuriselleriä tai 4 lehtisellerin vartta
2 pientä palsternakkaa
1/2- 1 kiinankaali
14 isohkoa perunaa
Lenkkimakkara, 20 nakkia tai 16 siskonmakkaraa (n.600-800 g)
oma lisäys: 2 dl ruokakermaa
persiljaa

Pane vesi kattilaan ja kattila liedelle.

Lisää liemikuutio, inkivääri ja pippurit.

Puhdista ja viipaloi porkkanat, purjo tai sipuli, juuri- tai lehtiselleri, palsternakka sekä kiinankaali.

Lohko kuoritut perunat.

Kun liemi kiehuu, lisää sinne kasvikset ja perunat.

Keitä 10-15 min, kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä.

Jos käytät siskonmakkaroita, pursota niiden sisus kuorista pieninä pallosina suoran keittoon.

Mikäli teet ruoan lenkkimakkarasta tai nakeista, lisää ne paloina.

Tarkista suola ja lisää kerma.

Anna hautua hetken aikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 586 grammaa

Lecharoc
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi4264g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl64g160kcal7.7g1g14.1g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g832g233kcal5g49.5g1.7g20.8g
Sipuli (kuorittu)213g58kcal2.8g10.2g0.4g3.6g
Selleri, annos 50g21g3kcal0.2g0.6g0g0g
Palsternakka 256g163kcal1.3g30.2g1g11.5g
Kiinankaali 640g128kcal10g14.4g1.9g5.8g
Peruna, keskikokoinen 60g1791g1075kcal26.9g232.8g1.8g16.1g
Suomalainen nakki (Atria), annos 35g1493g3284kcal164.2g29.9g283.6g1.5g
Ruokakerma, Valio Hyla 10%426g469kcal11.5g11.5g42.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g11142kcal459.2g760.2g694.2g118.8g
Valittu annoskoko10000g5571kcal229.6g380.1g347.1g59.4g
Annoskoko puolitettuna5000g2786kcal114.8g190.1g173.6g29.7g
Arvot/100g100g56kcal2.3g3.8g3.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=207501