Pirjon gazpacho

Kuori ja paloittele kasvikset korkeareunaiseen astiaan tai kannuun, soseuta karkeaksi soseeksi sauvasekoittimella.

Lisää paseerattua tomaattia ja vettä siten, että soseuttaminen helpottuu.

Lopuksi mausta oliiviöljyllä, balsamiviinietikalla, suolalla ja puristetuilla valkosipulin kynsilllä.

Jäähdytä jääkaapissa.

Tarjoa sellaisenaan tai paahdettujen leipäkuutioiden kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Katpir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku, tuore450g45kcal2.7g7.6g0.5g3.2g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g375g94kcal4.9g15.8g0.8g0g
Hunajameloni kuorittu 225g83kcal1.4g17.6g0.2g1.8g
Cantaloupe meloni225g45kcal1.4g9.2g0.2g2g
Purjosipuli 75g17kcal1.4g1.8g0.2g1.6g
Viinietikka balsami34g12kcal0g0.3g0g0g
Neitsytoliiviöljy, Pirkka ekstra, 1 rkl30g264kcal0g0g30g0g
Paprika punainen 45g13kcal0.4g2g0.2g0.9g
Paprika keltainen 38g11kcal0.4g1.9g0.1g0.8g
Valkosipuli 6g6.5kcal0.5g1g0g0.1g
Vesi375g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3756g1181kcal26.2g114.4g64.4g20.8g
Valittu annoskoko1878g590kcal13.1g57.2g32.2g10.4g
Annoskoko puolitettuna939g295kcal6.6g28.6g16.1g5.2g
Arvot/100g100g31kcal0.7g3g1.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276552