Oliivifetasämpylät

Sekoita siirappi ja suola lämpimään veteen.

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja nako veteen.

Vaivaa taikina loput jauhot hiljalleen lisäten.

Survo lopuksi paloitellut oliivit, auringonkukansiemenet, fetapaketti öljyineen sekä luraus juoksevaa margariinia sekaan ja tee taikina valmiiksi.

Anna nousta jonku aikaa liinan alla, pyörittele pellille ja paistele.

Taikinan voi myös laittaa yöksi jääkaappiin ja pyöritellä sämpylät pellille vasta aamusta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Pedro79
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)95g334kcal11.4g65.8g1.8g4.8g
Vesi, vesijohtovesi 60g0kcal0g0g0g0g
Apetina feta snack aurinkokuivattu tomaatti (Arla), annos 150g15g50kcal2.4g0.8g4.1g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 4g8kcal0.1g0.1g0.8g0.2g
Kuivahiiva, annos 11g1.1g4kcal0.5g0.4g0.1g0g
Siirappi 1.5g4.5kcal0g1.1g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)5g36kcal0g0g4g0g
Auringonkukansiemen 5g30kcal1.2g0.6g2.5g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana376g932kcal31.2g137.6g26.6g10.6g
Valittu annoskoko188g466kcal15.6g68.8g13.3g5.3g
Annoskoko puolitettuna94g233kcal7.8g34.4g6.7g2.7g
Arvot/100g100g248kcal8.3g36.6g7.1g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=212054