Musaka

500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattia
125 g juustoraastetta
iso sipuli
suolaa
pippuria

Keitä perunat viipaleina (ei kesäkurpitsaa)
Ruskista jauhliha ja sipuli, kaada sekaan tomaattimurska.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua hiljalleen.

Voitele vuoka, lado pohjalle perunaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa vuorotellen.

Pinnalle bechamel- kastike ja korppujauhot.

BECHAMEL-kastike
125 g marg
1 dl jauhoja
8 dl maitoa
2 munan keltuaista
suolaa
pippuria.

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Sekoita koko ajan kattinlan ollessa miedolla lämmöllä.

Lisää seokseen maito pienin erin, lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla ja lisää mausteet.

Kastikkeesta pitää tulla sakeaa ja sileää.

Paista 175 - 200 astetta n. 30 - 40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Sirkkis9
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 27g21kcal0.5g4.2g0.1g0.3g
Kesäkurpitsa, tuore27g4.6kcal0.2g0.7g0.1g0.2g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha44g73kcal8.3g0g4.4g0g
Tomaattimurskaa chilillä maustettuna (Rainbow)22g7.7kcal0.2g1.5g0.1g0g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)6.8g19kcal2.1g0g1.2g0g
Sipuli 5.5g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste6.8g51kcal0g0g5.6g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 3.3g11kcal0.2g2.5g0g0g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 44g17kcal1.4g1.2g0.7g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 1.6g4.7kcal0.3g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana376g419kcal26.6g20.8g25.2g1.2g
Valittu annoskoko188g209kcal13.3g10.4g12.6g0.6g
Annoskoko puolitettuna94g105kcal6.7g5.2g6.3g0.3g
Arvot/100g100g111kcal7.1g5.5g6.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120467