Uunijuurekset rosmariinilla

Lohko juurekset ja sipuli.

Porkkana kannattaa leikata ohuemmaksi kuin muut johtuen pidemmästä kypsymisajasta.

Sipulit voi lisätä vuokaan vähän myöhemmin, niille riittää 20 min.

Sekoita ainekset keskenään uunivuoassa ja kypsennä 200 asteessa noin 40 min, uunista riippuen.

Tuore rosmariini voi hyvin korvata kuivatulla, kaveriksi voi halutessaan lisätä vaikka timjamia.

Mikä tahansa juureksista voi jättää pois tai korvata vaikkapa palsternakalla, lantulla, artisokalla, mitä nyt sattuu olemaan kaapissa/kaupassa.

Juureksia kannattaa käännellä ainakin kerran kypsymisen aikana.

Jos haluaa rapeamman lopputuloksen voi vuokaa pitää loppuosan ajasta ylhäällä uunissa grillivastusten alla.

Päälle voi puristaa sitruunamehua, varsinkin jos balsamico puuttuu, punajuuri tarvitsee kaverikseen jotain hapokasta.

Kastikkeeksi sopii maustamaton jugurtti.

Muutaman harjoituskerran jälkeen oppii arvioimaan minkä kokoisiksi kannattaa mikäkin pilkkoa jotta kaikkien kypsymisaste olis toivotunlainen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 502 grammaa

Lilja14
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 47g18kcal0.5g3.2g0.1g1.2g
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Juuriselleri 28g8.9kcal0.4g1.3g0.1g0.9g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka19g2.1kcal0.2g0.2g0g0.2g
Porkkana 38g12kcal0.2g2.1g0.1g1g
Peruna, keskikokoinen 60g28g17kcal0.4g3.7g0g0.3g
Valkosipuli 4.7g5.1kcal0.4g0.8g0g0.1g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g1.9g2.5kcal0.1g0.4g0.1g0.3g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g0.9g0.9kcal0g0.2g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana377g178kcal4.8g25.8g4.6g8.6g
Valittu annoskoko188g89kcal2.4g12.9g2.3g4.3g
Annoskoko puolitettuna94g45kcal1.2g6.5g1.2g2.2g
Arvot/100g100g47kcal1.3g6.8g1.2g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=267947