Lohikeitto

1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.

2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.

Lisää 2 litraa vettä.

3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.

4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.

Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.

5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.

6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.

7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.

8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).

Lisää vielä 2 dl kermaa.

Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 470 grammaa

M3hilainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 60g17kcal0.6g2.8g0.2g1.1g
Palsternakka 20g13kcal0.1g2.4g0.1g0.9g
Nauris 80g22kcal0.8g3.4g0.2g1.5g
Lohifilee 480g938kcal89.7g0g64.8g0g
Tilli, tuore 16g4.8kcal0.6g0.1g0.1g0.3g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g12g26kcal2g2g1.1g0.1g
Sipulikuutiot Apetit80g21kcal1g3.8g0.2g0g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g80g14kcal1.5g1.7g0.2g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 240g792kcal4.8g7.2g84g0g
Vesi800g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)12g3.2kcal0.2g0.6g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3760g3701kcal202.6g48g301.8g8.2g
Valittu annoskoko1880g1851kcal101.3g24g150.9g4.1g
Annoskoko puolitettuna940g925kcal50.7g12g75.5g2.1g
Arvot/100g100g98kcal5.4g1.3g8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104981