Helppo kauraleseleipä

HELPPO KAURALESELEIPÄ

(1 leipä)

Ainekset:

5 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl Pirkka Luomu -kauraleseitä
1 tl suolaa
1 ps (11 g) Pirkka kuivahiivaa
3 dl vettä
1 kananmuna

Voiteluun:
1/2 dl vettä
1 rkl siirappia

1. Sekoita puuhaarukalla jauhot, kauraleseet, suola ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42 astetta).

Kaada neste jauhoseokseen ja lisää muna.

Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi, löysähköksi taikinaksi.

Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin 1/2 tuntia lämpimässä paikassa.

2. Kaada taikina keoksi pellille leivinpaperin päälle.

Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja peitä leivinliinalla.

Anna kohota vielä 1/2 tuntia.

Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia uunin alimmalla tasolla.

3. Valmista siirappiseos.

Kiehauta vesi ja sekoita siihen siirappi.

Voitele kuuma leipä siirappiseoksella ja paista vielä noin 5 minuuttia.

Anna leivän jäähtyä ilman liinaa, niin se saa rapean kuoren.

Vinkki! Ripottele siirappiseoksella voidellun leivän päälle Pirkka-salaatti-siemensekoitusta.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiivaleipävehnäjauho 183g597kcal22.2g108.8g5.1g10.1g
Kauralese 80g288kcal14.4g36.4g6.2g14g
Ruokasuola jodioitu 4.3g0.1kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g7.3g26kcal3.3g2.9g0.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 200g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 40g50kcal4.4g0.1g3.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 33g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 1332g4016kcal1.3g987.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3760g9955kcal91.2g2270.6g30.6g48.2g
Valittu annoskoko1880g4978kcal45.6g1135.3g15.3g24.1g
Annoskoko puolitettuna940g2489kcal22.8g567.7g7.7g12.1g
Arvot/100g100g265kcal2.4g60.4g0.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=140230