Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 438g3179kcal5.2g1.8g356.3g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 40g164kcal1.2g39.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 340g427kcal37.4g0.9g30.7g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g461g2768kcal110.7g30.4g249.1g0g
Leivinjauhe 12g20kcal0.6g4.4g0g0.1g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 294g971kcal5.9g8.8g102.9g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl52g332kcal7.3g1.8g32.7g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g242g378kcal1g92g0.7g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3760g16479kcal338.6g358.6g1544.8g4g
Valittu annoskoko1880g8240kcal169.3g179.3g772.4g2g
Annoskoko puolitettuna940g4120kcal84.7g89.7g386.2g1g
Arvot/100g100g438kcal9g9.5g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271223