Omena rahka piirakka

Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä.

2. Lisää kuivat aineet
ja nypi ne rasvaan.

3. Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa eikä paljoa murene.

Se on heti valmista leivottavaksi,
sitä ei tarvitse laittaa kylmään lepäämään.

Täyte:
1 purkki rahkaa (skyr omena kaneli)
2dl kermaviiliä
1 dl sokeria

Ensin kaadat kulhoon kermaviilin ja
sekoitat sinne rahkan.

Sitten kaadat sokerit ja sekoitat kunnolla...ei siis vatkausta.

Täytteen kaadat sitten siihen raa'an taikinan päälle.

Siitäkin tulee aika sellaista tökkömäistä.

Sitten raastat kaksi omenaa ja ripottelet siihen seoksen päälle/viipaloi
Niiden päälle vielä kanelisokeria.

Ja eikun uuniin 175 asteeseen 35-40 minuuttia!
Anna jäähtyä ennen tarjoilua

16kpl:tta todella ohuita paloja

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Kristiinaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 75251g1709kcal2.5g2.5g188.5g0g
Sokeri 364g1479kcal0g364.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 427g1466kcal43.5g299.1g5.1g15g
Leivinjauhe 13g22kcal0.7g4.8g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g20g80kcal0g19.9g0g0g
Skyr uuniomena (Ms iceland dairies), annos 170g214g115kcal19.2g9g0.4g0g
Eila laktoositon kermaviili 10% (Valio), annos 200g251g302kcal7.5g10.3g25.1g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 327g126kcal0.5g26.7g0.3g4.9g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g13g46kcal0.4g10g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3760g10692kcal148.6g1492.8g439.6g40g
Valittu annoskoko1880g5346kcal74.3g746.4g219.8g20g
Annoskoko puolitettuna940g2673kcal37.2g373.2g109.9g10g
Arvot/100g100g284kcal4g39.7g11.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=388072