Gluteeniton omenapiirakka (uunipellillinen)

PIIRAKKA:
------------
- 3 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 1 prk kermaviiliä tai ranskankermaa
- 5-6 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl tai 100g leivontamargariinia tms. rasvaa
- 1 rkl leivinjauhetta
- 1 dl sokerijuurikaskuitua (ei pakollinen, mutta tuo piirakkaan kuituja, vahvemman rakenteen, ja vähentää hieman makeutta.)

TÄYTE:
-------
- 3-4 keskikokoista omenaa (erityisesti happamat omenat sopivat piirakkaan)
- kanelia

MURUSEOS:
--------------
- 1 dl sokeria
- 1 dl jauhoseosta
- leivontarasvaa

OHJE:
-------
Sekoita kananmunat ja sokeri keskenään.

Sekoita erillisessä astiassa kuivat aineet keskenään (jauhot, sokeri, leivinjauhe, sokerijuurikaskuitu).

Ala lisätä kananmuna-sokeriseokseen vähitellen leivontarasvaa, kermaviiliä/ranskankermaa ja kuivien aineiden seosta.

Sekoita välillä.

Sekoita seos lopulta tasaiseksi.

Levitä leivinpaperi uuninpannulle ja kaada seos nuolijan avulla tasaiseksi kerrokseksi.

Käytä mieluiten syvää uuninpannua jos mahdollista, sillä leivinjauheen ansiosta piirakka kohoaa noin 2 cm + korkuiseksi.

Kuori omenat ja viipaloi ne. Lisää omenaviipaleet pohjan päälle.

Ripottele omenaviipaleiden päälle haluamasi määrä kanelia.

Tee muruseos sekoittamalla 1 dl sokeria ja 1 dl vehnäjauhoa.

Lisää vähitellen leivontarasvaa seuraten muruseoksen rakennetta, jotta seoksesta ei tulisi liian juoksevaa tai takertuvaa.

Kun muruseos on valmis, ripottele sitä tasaisesti piirakan päälle.

Paista 200 C noin 30 minuuttia.

Tarjoile vaikka vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, omega, kuoreton 165g229kcal20.7g0.5g16.2g0g
Sokeri 356g1443kcal0g355.1g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g300g1051kcal10.5g243.3g3g9g
Leivinjauhe 15g26kcal0.8g5.7g0g0.1g
Kevyt kermaviili (Rainbow), annos 200g200g170kcal6.2g9.2g12g0g
Omena, keskikokoinen 200g601g204kcal1.2g42.7g1.8g10.8g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 143g1014kcal1.1g0.6g114.2g0g
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g100g60kcal9g5.5g0.5g73.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3760g8396kcal99g1325.2g295.4g186g
Valittu annoskoko1880g4198kcal49.5g662.6g147.7g93g
Annoskoko puolitettuna940g2099kcal24.8g331.3g73.9g46.5g
Arvot/100g100g223kcal2.6g35.2g7.9g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=414484