Lohikeitto

1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.

2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.

Lisää 2 litraa vettä.

3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.

4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.

Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.

5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.

6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.

7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.

8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).

Lisää vielä 2 dl kermaa.

Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 470 grammaa

M3hilainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 319g92kcal3.2g14.7g1g5.7g
Palsternakka 106g68kcal0.5g12.6g0.4g4.8g
Nauris 426g117kcal4.3g17.9g1.3g8.1g
Lohifilee 2553g4987kcal477.2g0g344.7g0g
Tilli, tuore 85g26kcal3.1g0.8g0.7g1.8g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g64g140kcal10.9g10.9g5.7g0.3g
Sipulikuutiot Apetit426g111kcal5.1g20.4g0.9g0g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g426g72kcal8.1g8.9g0.9g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 1277g4214kcal25.5g38.3g446.8g0g
Vesi4255g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)64g17kcal0.8g3.1g0.1g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g19687kcal1077.4g255.2g1605g43.6g
Valittu annoskoko10000g9844kcal538.7g127.6g802.5g21.8g
Annoskoko puolitettuna5000g4922kcal269.4g63.8g401.3g10.9g
Arvot/100g100g98kcal5.4g1.3g8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104981