Mustikkasorbetti

N. 3dl tuoremehua/laimennettua mehua/vettä

1-3dl sokeria

marjoja/hedelmiä

2 munanvalkuaista

Keitä sokeri ja vesi/mehu liemeksi ja anna jäähtyä.

Soseuta marjat tai hedelmät ja sekoita sokeriliemeen.

Laita seos isossa kulhossa pakastimeen.

Kun sorbetti on hieman jäätynyt, ota kulho huoneenlämpöön ja sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella.

Laita takaisin pakkaseen.

Toista pari kertaa.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto jäätyneen sorbetin sekaan sähkövatkaimella.

Valkuaiset antavat kuohkean, jäätelömäisen koostumuksen sorbetille.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Tanja84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi4478g0kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 2985g1314kcal14.9g191g17.9g98.5g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g1045g439kcal102.4g4.2g1g0g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe1493g4313kcal17.9g835.8g0g597g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g12132kcal270.4g2062g37.8g1391g
Valittu annoskoko10000g6066kcal135.2g1031g18.9g695.5g
Annoskoko puolitettuna5000g3033kcal67.6g515.5g9.5g347.8g
Arvot/100g100g61kcal1.4g10.3g0.2g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=246888