Maa-artisokkakeitto

Kuori perunat ja maa-artisokat ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.

Laita maa-artisokat ja perunat kylmään veteen odottamaan, jotta ne eivät mustu.

Kuori sipuli ja valkosipuli ja pilko ne pienemmäksi.

Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja paista artisokkia ja perunoita öljyssä hetkisen, kunnes ne karamellisoituvat hiukan.

Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota vielä hetki.

Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät.

Kiehauta vesi ja lisää mukaan liemikuutiot.

Anna kiehua 15-20 minuuttia kunnes perunat ja artisokat ovat kypsiä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää soseutusvaiheessa mukaan maitoa, kunnes saat keitosta tarpeeksi juoksevan.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 314 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maa-artisokka 541g246kcal2.7g44.4g1.1g21.6g
Peruna, keskikokoinen 60g286g171kcal4.3g37.1g0.3g2.6g
Sipuli (kuorittu)92g25kcal1.2g4.4g0.2g1.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g20g20kcal1.5g3.2g0.1g0.4g
Rypsiöljy 15g133kcal0g0g15g0g
Lihaliemikuutio Maggi15g42kcal1.4g1.1g3.5g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g15g35kcal0.5g4g2g0g
Vesi, vesijohtovesi 751g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt150g69kcal4.8g7.2g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3768g1484kcal32.8g202.8g49g52.4g
Valittu annoskoko1884g742kcal16.4g101.4g24.5g26.2g
Annoskoko puolitettuna942g371kcal8.2g50.7g12.3g13.1g
Arvot/100g100g39kcal0.9g5.4g1.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273374