Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 434g1488kcal44.2g303.5g5.2g15.2g
Sokeri 227g921kcal0g226.6g0g0g
Leivinjauhe 17g29kcal0.9g6.3g0g0.1g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki267g149kcal22.7g13.3g0.5g0g
Kananmuna kuoreton 220g314kcal27.5g0.7g22.6g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g534g448kcal5.9g97.7g2.1g9.6g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 190g1348kcal0.7g0g152.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3776g9396kcal203.8g1296.2g365g49.8g
Valittu annoskoko1888g4698kcal101.9g648.1g182.5g24.9g
Annoskoko puolitettuna944g2349kcal51g324.1g91.3g12.5g
Arvot/100g100g249kcal5.4g34.3g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273596