Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)60g75kcal6.6g0.2g5.4g0g
Sokeri 25g103kcal0g25.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 29g100kcal3g20.4g0.4g1g
Leivinjauhe 1.5g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Vesi5g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl20g68kcal0.4g0.6g7g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 40g32kcal0.2g6.9g0.1g0.6g
Sitruunamehu, laimentamaton5g1kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 2g8.1kcal0g2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.2g4.8kcal0g1.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana378g790kcal20.6g114.8g25.8g3.2g
Valittu annoskoko189g395kcal10.3g57.4g12.9g1.6g
Annoskoko puolitettuna95g198kcal5.2g28.7g6.5g0.8g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.4g6.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142148