Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 25g178kcal0.2g0.1g20g0g
Vehnäjauho puolikarkea 43g149kcal4.4g30.4g0.5g1.5g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 8.3g5.4kcal0.3g0.4g0.3g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 83g32kcal0.1g6.8g0.1g1.3g
Voi 4.2g30kcal0g0g3.4g0g
Manteli 8.3g51kcal2g0.6g4.5g0.6g
Sitruunamehu, laimentamaton6.7g1.4kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 7.2g29kcal0g7.2g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 2g4.6kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana378g962kcal14g91.2g57.6g6.8g
Valittu annoskoko189g481kcal7g45.6g28.8g3.4g
Annoskoko puolitettuna95g241kcal3.5g22.8g14.4g1.7g
Arvot/100g100g254kcal3.7g24.1g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133935