Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g27g5.4kcal0.2g1g0.1g0.4g
Sipuli (kuorittu)7.8g2.1kcal0.1g0.4g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g16g4.4kcal0.1g0.9g0g0.4g
Lehtiselleri 16g2kcal0.2g0.2g0g0.2g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g2g1.8kcal0.1g0.1g0.1g0g
Hauki 16g13kcal2.9g0g0.2g0g
Katkarapu 16g11kcal2.3g0g0.2g0g
Vesi78g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)2.3g5kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl7.8g27kcal0.2g0.2g2.7g0g
Pekoni rasvainen 2.3g8.8kcal0.3g0g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana379g160kcal12.8g5.6g8.4g2.2g
Valittu annoskoko189g80kcal6.4g2.8g4.2g1.1g
Annoskoko puolitettuna95g40kcal3.2g1.4g2.1g0.6g
Arvot/100g100g42kcal3.4g1.5g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=407000