Jauhelihakeitto (isolle porukalle)

Kuori ja pilko perunat, laita perunat keittymään runsaaseen veteen.

Anna perunoiden keittyä ennen kuin lisäät keittojuurekset.

Lisää keitinveteen suolaa ja maun mukaan pippuria tai liemikuutio.

Tässä vaiheessa viimeistään keittojuurekset.

Paista jauheliha tilkassa öljyä, mausta reippaasti: chili, garam masala, suola, pippuri ja muita mausteita.

Lisää jauheliha kun vesi kiehuu uudestaan.

Anna kiehua n. 4-5min, maista liemen maku.

Lisää tarvittaessa mausteita.

Anna jäähtyä hetki ja nauti esim.

ruisleivän kera.

Jatkojalosta huomenna tomaattipyreellä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Fester
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha 9,5% 400 g (Atria), annos 400g30g50kcal6g0g2.8g0g
Peruna, vanha, kuorittu 51g39kcal1g7.8g0.1g0.5g
Isot keittojuurekset (Rainbow), annos 450g34g6.7kcal0.3g1g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.2g1.7kcal0g0g0.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 75g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana379g193kcal14.6g17.6g6.2g1g
Valittu annoskoko190g96kcal7.3g8.8g3.1g0.5g
Annoskoko puolitettuna95g48kcal3.7g4.4g1.6g0.3g
Arvot/100g100g51kcal3.9g4.6g1.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381506