Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g39g23kcal0.6g5.1g0g0.4g
Bataatti, kuorittu 28g23kcal0.4g4.7g0g0.8g
Porkkanaraaste 200g45g12kcal0.3g2.4g0.1g1.1g
Lanttu 42g12kcal0.4g1.9g0.1g0.7g
Palsternakka 36g23kcal0.2g4.3g0.1g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana380g187kcal3.8g36.8g0.6g9.2g
Valittu annoskoko190g93kcal1.9g18.4g0.3g4.6g
Annoskoko puolitettuna95g47kcal1g9.2g0.2g2.3g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0.2g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=90513