Kukkakaali-parsakeitto

250g kukkakaalia
250g parsakaalia
2 dl kevytkermaa 15%
1 iso sipuli
8 g oliiviöljyä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria

Pilko kaalien kukinnot ja sipuli.

Kuullota ison kattilan pohjalla öljyssä ensin sipuli ja lisää kaalit, kuullota hetki ja lisää vettä, niin että kaalit peittyvät.

Kunnes vesi kiehuu, niin lisää kasvisliemikuutio, kerma ja mustapippuri.

Sekoita.

Anna kiehua 10min.

Soseuta keitoksi sauvasekoittimella.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 270 grammaa

Tepajee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 583g140kcal10.6g12.8g1.8g13.4g
Sipuli (kuorittu)233g63kcal3g11.2g0.5g4g
Parsakaali brokkoli 583g205kcal27g11.4g1.8g14.6g
Kasvisliemikuutio, Knorr23g65kcal1.9g2.2g5.6g0.4g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)467g747kcal12.6g12.6g70g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3780g2440kcal110.2g100.4g159.4g64.8g
Valittu annoskoko1890g1220kcal55.1g50.2g79.7g32.4g
Annoskoko puolitettuna945g610kcal27.6g25.1g39.9g16.2g
Arvot/100g100g65kcal2.9g2.7g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=443139