Linssisosekeitto

2dl vihreitä linssejä
200g kuorittua ja pilkottua lanttua
200g kuorittua ja pilkottua porkkanaa
1/2 pkt koskenlaskija voimakas sulatejuustoa
100g tomaattimurskaa (ei välttämätön)

Liota halutessassi linssejä noin tunnin ennen keittämistä.

Huuhtele linssit hyvin.

Laita vettä kiehumaan ja lisää linssit, lanttu ja porkkana.

Keitä noin 30 min. Siivilöi keitinvesi pois (voit halutessasi ottaa sitä talteen jotta voit jatkaa sosetta sillä) .Lisää tomaattimurska ja soseuta keitto.

Lisää koskenlaskijaa paloina ja anna juuston sulaa.

Lisää sopiva määrä vettä tai keitinlientä jotta saat keitosta haluamasti paksuisen.

Raejuusto sopii hyvin kuuman keiton joukkoon.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Muori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi750g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska, Polpa di Pomodoro (Campo largo (lidl)), annos 400g150g30kcal2g4.5g0.3g0g
Sulatejuusto (Koskenlaskija) voimakas150g420kcal28.5g0g33g0g
Porkkana 315g103kcal2g17.5g0.6g8g
Linssi, vihreä, go green180g608kcal52.2g102.6g1.8g54.9g
Lanttu 345g100kcal3.5g15.9g1g6.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3780g2522kcal176.4g281g73.4g138.2g
Valittu annoskoko1890g1261kcal88.2g140.5g36.7g69.1g
Annoskoko puolitettuna945g631kcal44.1g70.3g18.4g34.6g
Arvot/100g100g67kcal4.7g7.4g1.9g3.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=55009