Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)599g754kcal65.8g1.8g53.9g0g
Sokeri 254g1033kcal0g254.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 292g1001kcal29.7g204.3g3.5g10.2g
Leivinjauhe 15g26kcal0.8g5.7g0g0.1g
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl200g678kcal4g6g69.8g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 399g321kcal1.7g68.5g0.7g6.5g
Sitruunamehu, laimentamaton50g11kcal0.1g0.8g0g0g
Sokeri 20g81kcal0g19.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g12g48kcal0g11.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3780g7906kcal204.2g1146g255.8g33.6g
Valittu annoskoko1890g3953kcal102.1g573g127.9g16.8g
Annoskoko puolitettuna945g1977kcal51.1g286.5g64g8.4g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142148