Kasvisgratiini (Kevennys)

Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa394g67kcal1.6g9.8g2.4g2.8g
Miniluumutomaatti, annos 250g281g56kcal1.7g9.3g0.8g0g
Purjosipuli 225g52kcal4.1g5.4g0.4g4.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g225g63kcal1.3g13.4g0.4g5.6g
Maa-artisokka 450g205kcal2.2g36.9g0.9g18g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)225g135kcal2.2g10.1g9g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa90g270kcal20.7g0g20.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3780g1695kcal67.6g169.8g69.2g62.2g
Valittu annoskoko1890g848kcal33.8g84.9g34.6g31.1g
Annoskoko puolitettuna945g424kcal16.9g42.5g17.3g15.6g
Arvot/100g100g45kcal1.8g4.5g1.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288090