Porkkana-peruna sosekeitto

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat kattilaan.

Lisää joukkoon sipulit.

Tavallisen sipulin voi laittaa lohkoiksi.

Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.

Laita joukkoon myös kasviliemikuutio.

Keitä kasvikset kypsäksi.

Tämän jälkeen ala soseuttaa sauvasekoittimella kasviksia soseeksi.

Lisää pippuria myllystä sekä hienonnettua basilikaa.

Kun keitto on sosetta, lisää joukkoon vielä maito ja tuorejuusto

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 878g287kcal5.4g48.8g1.8g22.4g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 630g480kcal11.8g97.7g1.3g6.3g
Sipuli (kuorittu)150g41kcal2g7.2g0.3g2.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g11g11kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Kasvisliemikuutio 17g50kcal1.6g2.2g3.9g0.3g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 4.5g13kcal0.5g1.7g0.1g1.2g
Basilika, kuivattu 2.3g5.7kcal0.3g0.5g0.1g0.9g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen150g50kcal5g7.4g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 45g78kcal3.4g1g6.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3780g2029kcal61.6g336.4g28.8g67.8g
Valittu annoskoko1890g1014kcal30.8g168.2g14.4g33.9g
Annoskoko puolitettuna945g507kcal15.4g84.1g7.2g17g
Arvot/100g100g54kcal1.6g8.9g0.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96242