Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 221g896kcal0g220.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 169g580kcal17.2g118.3g2g5.9g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%345g207kcal11g24.5g6.9g0g
Kananmuna kuoreton 380g541kcal47.4g1.1g38.9g0g
Korppujauho 129g474kcal13.6g96.9g1.3g6.9g
Manteli 121g744kcal29.1g8g65.2g8.7g
Leivinjauhe 17g30kcal0.9g6.5g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6.9g28kcal0g6.8g0g0g
Kardemumma, annos 2g6.9g22kcal0.8g4.7g0.5g1.9g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen345g621kcal1.4g148.4g0.7g7.9g
Sokerivesikuorrutus 155g531kcal0g130.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3792g9347kcal242.8g1532.8g231g62.8g
Valittu annoskoko1896g4674kcal121.4g766.4g115.5g31.4g
Annoskoko puolitettuna948g2337kcal60.7g383.2g57.8g15.7g
Arvot/100g100g247kcal6.4g40.4g6.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160663