Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer3.8g19kcal0.1g2.1g1.1g0.2g
Voi 3.8g27kcal0g0g3.1g0g
Sokeri 3.2g13kcal0g3.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu4.1g5.2kcal0.5g0g0.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.3g15kcal0.4g3g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana38g159kcal2g16.6g9.4g0.6g
Valittu annoskoko19g80kcal1g8.3g4.7g0.3g
Annoskoko puolitettuna10g40kcal0.5g4.2g2.4g0.2g
Arvot/100g100g415kcal5.2g43.2g24.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834