Paremmat sämpylät

Vesi(-maitoseos) lämpimäksi.

Kuiva-aineet: osa jauhoista + kuivahiiva sekaisin.

Heitä sekaan hiutaleet.

Ota vesi, sekoita siihen öljy, ripaus suolaa oman maun mukaan (lisäksi esim.

valkosipuli-maustetta tms) Lisää sekaan myös soijarouhe.

Sitten vatkataan sekaan jauho, hiiva, hiutale-seos.

Lisätään vielä jauhoja niin että taikina on sopiva eli irtoaa kulhon reunoista.

Anna kohota liinan alla väh. vartti.

Leivo sämpylät oman maun mukaan ja lykkää uuniin 225asteeseen.

Sämpylöiden koosta riippuen paistoaika 10-15min.

Täytettä päälle ja ääntä kohti.

Reseptistä tulee n. 14 annosta ja yksi annos painaa n. 88 grammaa

Riikka252
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g7g22kcal1.2g3.8g0.2g0.9g
Oliiviöljy (Euroshopper)1.1g9kcal0g0g1g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.2g0.6kcal0.1g0.1g0g0g
Kaurahiutale 1.1g4.1kcal0.2g0.6g0.1g0.1g
Soijarouhe, tumma, 30g0.5g1.5kcal0.2g0.1g0g0g
Vesi6.3g0kcal0g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen3.1g1kcal0.1g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g76kcal3.6g9.6g2.6g2g
Valittu annoskoko19g38kcal1.8g4.8g1.3g1g
Annoskoko puolitettuna10g19kcal0.9g2.4g0.7g0.5g
Arvot/100g100g197kcal9.3g24.9g6.7g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=327295