Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 7.8g1.4kcal0g0.2g0g0.1g
Oliiviöljy 0.5g4.8kcal0g0g0.5g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Herne 3.9g2.7kcal0.2g0.4g0g0.1g
Ruokakerma Valio 5%3.9g2.3kcal0g0.1g0.2g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g2.9g2.9kcal0.5g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana38g29kcal1.4g1.4g1.6g0.4g
Valittu annoskoko19g14kcal0.7g0.7g0.8g0.2g
Annoskoko puolitettuna10g7kcal0.4g0.4g0.4g0.1g
Arvot/100g100g75kcal3.6g3.6g4.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368328